Kamis, 19 November 2015

Pure Tea Tree Oil Menggunakan

Pure Tea Tree Oil Menggunakan

Pure minyak pokok teh boleh didapati daripada beberapa kedai-kedai tetapi ia tidak boleh menjadi produk yang terbaik untuk digunakan secara langsung pada kulit anda. Jika anda mengalami jerawat sebagai contoh, dengan menggunakan apa-apa minyak termasuk yang ini boleh membuat keadaan lebih teruk kerana ia boleh menyebabkan liang tersumbat. Apa yang perlu anda beli adalah yang terbaik minyak pokok teh yang ada di gel, yang mengandungi agen anti-bakteria yang sama tetapi dalam formula paling sesuai untuk keadaan kulit anda.

Sebagai alternatif, anda boleh cuba ubat rumah. Cuba menggabungkan minyak pokok teh dengan minyak pembawa seperti biji anggur. Anda perlu menggunakan dua kali ganda kuantiti biji anggur untuk jumlah yang digunakan minyak yang lain. Anda boleh sapu losyen ini ke dalam kulit anda setiap pagi dan petang selepas anda menyelesaikan rutin pembersihan biasa anda. Ini akan membantu untuk melawan jangkitan dan diharapkan membersihkan bintik hitam atau whiteheads berkaitan dengan jerawat. Jika anda memakai mekap, pastikan ia tidak berasaskan minyak kerana anda akan membatalkan semua kerja keras anda. Anda boleh membeli make khas sehingga sesuai untuk keadaan kulit anda yang juga mungkin termasuk minyak pokok sebagai salah satu daripada bahan-bahan.

Anda juga boleh menggunakan minyak pokok teh untuk membantu merawat pelbagai masalah rambut termasuk kelemumur. Kajian telah menunjukkan ia amat berkesan dalam merawat ringan kepada kelemumur sederhana. Anda boleh membeli syampu disediakan khas atau sebagai alternatif menambah beberapa titik minyak untuk syampu kegemaran anda. Hanya pastikan ia tidak produk rambut semasa anda yang menyebabkan kelemumur di tempat pertama.

Teh minyak pokok mempunyai kegunaan lain di sekitar rumah. Ia boleh membantu mengurangkan bengkak dan gatal-gatal dari gigitan serangga dan juga melawan sebarang jangkitan yang berpotensi perosak ini mungkin telah dibawa.

Ia juga boleh digunakan untuk membantu menjaga kebersihan rumah anda. Tambah beberapa titik untuk air panas dan gunakan untuk membersihkan permukaan kerja anda. Ia akan meninggalkan mereka kuman tetapi selamat untuk digunakan dalam penyediaan makanan.

Jika anda mempunyai bayi, anda boleh menggunakan minyak pokok teh dalam krim lampin anda untuk membantu mencegah ruam lampin. Berhati-hati walaupun kerana sesetengah kanak-kanak boleh mempunyai reaksi alahan jadi sentiasa melakukan ujian tampalan kulit pertama. Juga hanya menggunakan kuantiti yang sangat kecil dan tidak pernah menggunakan minyak ini kemas pada kulit kanak-kanak.

Jika anda menggunakan lampin kain dan rendam mereka sementara menunggu untuk mengumpul beban untuk sama ada perkhidmatan dobi atau mencuci rumah, anda boleh cuba menambah beberapa titik minyak ke dalam baldi basuh untuk membantu menjaga bakteria di bawah kawalan dan dengan itu mencegah jangkitan.

Teh minyak pokok mempunyai beberapa kegunaan di rumah dan harus menjadi bahagian penting dalam dada ubat anda. Ia tidak dipanggil minyak ajaib untuk apa-apa.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar